Imatge I Jornades Dona, Activitat Física i Esport a Menorca. Projecte ONA

Des del projecte ONA del Servei d’Esports del Consell Insular de Menorca, en col·laboració amb la Fundació per a l’Esport Balear, presentem les primeres Jornades Dona, Activitat Física i Esport.

 

I Jornades Dona, Activitat Física i Esport a Menorca. Projecte ONA

Imatge

Des del projecte ONA del Servei d’Esports del Consell Insular de Menorca, en col·laboració amb la Fundació per a l’Esport Balear, presentem les primeres Jornades Dona, Activitat Física i Esport.

 

L’objectiu d’aquestes és donar a conèixer el treball realitzat en matèria d’igualtat i diversitat de gènere en el sector esportiu a les Illes Balears, així com facilitar un punt de connexió i trobada amb altres comunitats autònomes que a dia d’avui impulsen programes similars, la finalitat dels quals és promoure la igualtat de gènere i, com a tal, la inclusió social, en tots els nivells i àmbits d’actuació.

 

Desitjant que aquesta iniciativa esdevingui un encontre anual, des de Menorca, illa amfitriona aquest any, us convidem a participar-hi de manera virtual, els propers 11, 12, i 13 de març.

 

COM PARTICIPAR?

 

 • Format telemàtic pels dies 11 i 12 de març de 18 a 20 hores. Es podrà accedir un cop realitzat el registre a la web projecteona.com. Els dies previs a les jornades s’enviarà l’enllaç Zoom per poder entrar a la sala, al mateix correu electrònic que s’hagi fet servir per donar-se d’alta a les jornades.

 

 • Format presencial pel torneig Dona, Arc i Salut de dissabte dia 13 de març a les 10 hores, en el camp de futbol Ses Arenes de Fornells.

 

Us podeu inscriure a la web del Projecte ONA https://projecteona.com/jornades-2021/

 

DIJOUS 11 DE MARÇ

 

Els continguts del primer dia estan enfocats en donar a conèixer el treball que es realitza tant a la Fundació per a l’Esport Balear com des del Servei d’Esports del Consell Insular de Menorca, en igualtat de gènere i inclusió social.

 

 • Es presentarà la línia d’ajuts per a la inclusió social destinada a programes d’esport adaptat i cooperació a les Illes Balears.

 

 • Intervindrà Pedrona Serra, doctora en ciències de l’activitat física i esport, especialista en coeducació i gènere en el sector esportiu amb la ponència: Com incorporar la perspectiva de gènere al meu entorn esportiu?

 

 • Es presentaran els programes de formació per a la igualtat i la diversitat que es realitzen des de la Fundació per a l’Esport Balear.

 

 • S’exposarà el programa Apodera’t del projecte ONA. Tallers d’apoderament per a la dona. Tècniques per a la millora de l’autoestima i el creixement personal. Destinats a col·lectius vulnerables o en risc d’exclusió social, tècniques i al públic femení en general.

 

 • Presentació dels tallers de realitat virtual aplicada a la igualtat de gènere i l’esport als clubs esportius de Menorca, realitzats des dels programes IntegraSport i projecte ONA.

 

 • Intervencions Paqui Bazalo i Úrsula Pueyo, ambdues esportistes paralímpiques sota el títol: A la recerca d’oportunitats per a realitzar el meu esport. Rendir-me no era una opció.

 

 • Taula rodona final i cloenda.

 

DIVENDRES 12 DE MARÇ

 

El segon dia es centra en el programa Dona, Arc i Salut realitzat des del projecte ONA del Servei d’Esports del Consell Insular de Menorca, amb la col·laboració del Club d’Arc de Maó i l’Hospital General Mateu Orfila. Així mateix, es comptarà amb la representació de la Federació Espanyola de Tir amb Arc i les doctores de l’Hospital Universitari Infanta Leonor, com a pioneres d’aquest projecte a nivell nacional.

 

 • Informació sobre ajuts per a dones a Menorca.

 

 • Presentació oficial del programa i estudi Dona, Arc i Salut a Menorca.

 

 • Intervenció d’Almudena Gallardo, directora tècnica de la Real Federació Espanyola de Tir amb Arc, presentant el programa Mujer, Arco y Salud (MAS).

 

 • Intervenció del Servei de Rehabilitació de l’Hospital Universitari Infanta Leonor.

 

 • Taula rodona i cloenda final. Intervenen, a part de les persones i institucions que fan possible el programa Dona, Arc i Salut a Menorca, Elionor Morante i Pedro Carreño del Club d’Arc Tramuntana de Calvià, Mallorca, impulsors del projecte Arkus: fletxes contra el càncer de mama.

 

DISSABTE 13 DE MARÇ

 

 • Primer torneig Dona, Arc i Salut. 

Dissabte dia 13 de març, a les 10 hores, en el camp de futbol Ses Arenes de Fornells. Amb la lliure participació de totes les persones que han passat per un o diversos nivells del programa Dona, Arc i Salut a Menorca.

 

 
Compartir
 
Menorca, Illa de l'Esport
INICI  -  CONTACTAR  -  AVÍS LEGAL  -  RSS