Imatge 150 minuts d'exercici moderat a la setmana, o com combatre les conseqüències del sedentarisme

Aquest passat 16 de setembre el gabinet de medicina esportiva del Consell Insular de Menorca va programar la VII jornada d'activitat física i salut dintre del marc de l'Escola de Salut Pública a Llatzaret.

 

150 minuts d'exercici moderat a la setmana, o com combatre les conseqüències del sedentarisme

Imatge

Aquest passat 16 de setembre el gabinet de medicina esportiva del Consell Insular de Menorca ha programat la VII jornada d'activitat física i salut dintre del marc de l'Escola de Salut Pública a Llatzaret. A la trobada han assistit fins a 55 professionals dels àmbits d'infermeria, medicina, fisioteràpia, psicologia, nutrició, farmàcia, química, periodisme, i Ciències de l'Exercici Físic. Alguns d'ells, de les Illes Balears, i altres desplaçats des de Barcelona i València.

 

Baix el títol de "L'exercici físic en la malaltia crònica" s'han organitzat diferents ponències relacionades amb els beneficis que l'activitat física reporta a malalts crònics. Però també a persones sanes.

 

Els ens públics com a dinamitzadors de l'activitat física.

 

La principal conclusió a la qual s'ha arribat és que s'ha de fer cas de les recomanacions internacionals dels nivells mínims d'activitat física, que són 150 minuts d'exercici aeròbic moderat o 75 minuts de nivell intens a la setmana i dues sessions de força.

 

El gabinet de Medicina esportiva del Consell Insular corrobora aquesta necessitat a través de les conclusions de l'estudi "Nivell de sedentarisme i activitat física de la població adulta de Menorca", fet durant l'any 2018. Aquest estudi assegura que existeix una relació directa entre el nivell de salut i benestar i la pràctica regular d'esport. A més, conclou que les persones més actives, redueixen el risc de patir problemes cardiovasculars.

 

Així, el gabinet de Medicina esportiva insular assegura que la promoció de l'activitat física s'ha de fer des de tots els àmbits possibles. Des dels professionals de la salut fins a l'àmbit educatiu, d'urbanisme i família. Afegeix que, essent Menorca una Reserva de Biosfera, s'ha de canviar cap a un model de desplaçament actiu dels menorquins i menorquines que, a banda de millorar la seva salut, ajudarien en la reducció de les emissions contaminants i la lluita contra el canvi climàtic.

 

Cartell VII jornada d'activitat física i salut
Programa VII jornada d'activitat física i salut
Conclusiones Jornada Física Salud EMSP Llatzeret 2019

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Compartir
 
Menorca, Illa de l'Esport
INICI  -  CONTACTAR  -  AVÍS LEGAL  -  RSS