Imatge L'estudi del Projecte ONA determina que dels menorquins que practiquen esport de competició, només el 27% són dones

L'estudi i diagnosi “Hàbits i motivacions a la pràctica d’activitat física i/o esport de la població menorquina. Anàlisi comparatiu entre sexes” que s’ha elaborat des de l’àrea d'Esports del Consell Insular de Menorca, emmarcat en el projecte ONA, determina que l'esport continua sent territori eminentment masculí.

 

 

L'estudi del Projecte ONA determina que dels menorquins que practiquen esport de competició, només el 27% són dones

Imatge

L'estudi i diagnosi “Hàbits i motivacions a la pràctica d’activitat física i/o esport de la població menorquina. Anàlisi comparatiu entre sexes” que s’ha elaborat des de l’àrea d'Esports del Consell Insular de Menorca, emmarcat en el projecte ONA, determina que l'esport continua sent territori eminentment masculí.

 

Dels menorquins que practiquen esport de competició, el 73% són homes i només el 27% són dones. Tot i que el 88% dels menorquins que practiquen esport són homes i dones a parts gairebé iguals, entre els no practicants, les dones representen un 64% i els homes un 36%.
 

Aquest estudi també mostra diferències quant al grau d'interès per assistir a esdeveniments esportius, veure o escoltar esports a través dels mitjans de comunicació (premsa, ràdio o televisió) o accedir a la informació esportiva. En termes generals, la mitjana dels homes és d'un 8 mentre que la de les dones és un 0. Curiosament, el motiu d'assistència als esdeveniments esportius dels homes és per l'interès en l'esdeveniment en si, mentre que el de les dones és per donar suport als fills o néts i per a fomentar en ells els valors de l'esport.
 

Sens dubte, una de les dades que demostra el poc que han canviat els rols masculins i femenins, ve donat pel fet que els homes que no practiquen esport dediquen el seu temps lliure a diversió i entreteniment, mentre que les dones el dediquen a les responsabilitats familiars.

 

El projecte ONA del Consell Insular de Menorca té com a objectiu principal el foment de la igualtat de gènere en el món de l'activitat física i/o la pràctica esportiva. Amb aquesta finalitat s'han creat campanyes de difusió i sensibilització, elaboració i gestió d'activitats per a la igualtat de la dona i el present estudi, entre altres accions.

 

Des del Consell Insular entenem l'esport i/o l’activitat física com a eina de millora en la qualitat de vida de les persones, per la seva repercussió en la salut, en les relacions interpersonals i en el propi desenvolupament humà, així com en el foment de la col·laboració i l'enriquiment individual i col·lectiu.

L'evolució de l'esport femení és paral·lela a les conquestes de la dona en tots els plans socials.

 

Presentació Estudi ONA 2019
Projecte ONA
Compartir
 
Menorca       Consell Insular de Menorca
Menorca, Illa de l'Esport
INICI  -  CONTACTAR  -  AVÍS LEGAL  -  RSS