Xala a la natura, esport a l' aire lliure

El programa "Xala a la natura" promociona entre els al·lots i les al·lotes de 2n a 6è de Primària de Menorca la pràctica d'esports fora de l'horari escolar i en contacte amb la natura. La illa és un lloc ideal per a l'activitat física i esportiva a l'aire lliure.

 

Xala a la natura, esport a l' aire lliure

El programa "Xala a la natura" promociona entre els al·lots i les al·lotes de 2n a 6è de Primària de Menorca la pràctica d'esports fora de l'horari escolar i en contacte amb la natura. Els escolars aprenen una nova activitat i els valors que la pràctica esportiva implica com la companyonia i el respecte als altres i a la natura.

 

L'àrea d'Esports del Consell de Menorca, la Fundació per a l'Esport Balear, les Federacions Balears de Vela, de Piragüisme i d'Hípica i els clubs nàutics i hípics de l'illa organitzen i coordinen tres activitats: Vine a navegar, Vine a remar i Coneix el cavall. Al 2019 s'inclouen en el programa cursos de golf.

 

La inscripció es va agilitzar el 2017 amb la posada en marxa d'un programa informàtic que des de la web www.menorcailladelesport.com facilita que les famílies apuntin als seus fills i filles sense necessitat de desplaçar-se fins a les seus del Consell Insular o els centres escolars.


Els objectius del programa "Xala a la natura" són:

 

  • Conèixer i xalar a la natura, tant en el medi aquàtic com el terrestre.
  • Respectar el medi ambient i compartir noves experiències amb els companys i companyes.
  • Transmetre l'afició al mar amb uns mitjans molt antics i nets com la vela i la piragua.
  • Adquirir els coneixements bàsics del cavall, el seu entorn i les modalitats de l'hípica.

 

Vine a navegar

 

Aprendre a navegar a vela és un esport senzill i divertit que ensenyarà als al·lots i les al·lotes a gaudir del mar, a conèixer els vents que empenyen la vela i a controlar perquè el vaixell els porti a la seva destinació. Menorca té llocs preciosos per gaudir d'aquesta activitat.

 

* Vine a remar

 

Navegar a rem és un esport molt entretingut i fàcil d'aprendre. A Menorca hi ha una gran afició per la piragua o el caiac i els al·lots i les al·lotes aprendran les tècniques necessàries per mantenir-se i avançar pel mar sabent com moure els braços i el cos per estar segurs en la seva embarcació.

 

* Coneix el cavall

 

Gaudir d'un passeig pel camp menorquí i la xarxa de camins rurals mirant el paisatge des de dalt d'un cavall apassionarà als al·lots i les al·lotes. Aprendran a tractar amb el cavall, a muntar-lo i a conèixer les seves modalitats com la Doma bàsica, Doma menorquina i Volteig. Diuen que aquests animals ofereixen un efecte molt positiu en els més joves i, a més, a Menorca hi ha una gran afició. El que es pot assegurar és que serà una divertida aventura que viuran acompanyats dels seus amics i els monitors del programa.

* Coneix el golf

En 2019 s'ha afegit a aquest programa d'activitat física a l'aire lliure l'oportunitat de conèixer el gol, un esport que es realitza en un espai obert i natural i que necessita de concentració, relaxa el cos i la ment i resulta molt beneficiós per als més joves.

 

- XALA A LA NATURA 2019

El 2019 hi ha una interessant novetat: s'ha inclòs la pràctica del golf.  En total, s'han ofert 735 places per a escolars en les modalitats esportives de vela, piragua, hípica i golf. 

 

- XALA A LA NATURA 2018

El 2018 s'han omplit 678 places: 322 per a vela, 140 per a rem i 216 en hípica.

 

- XALA A LA NATURA 2017

El 2017 es van oferir 758 places: 432 per a vela, 166 per a rem i 160 en hípica.

 

520 escolars de primària han participat al programa "Xala a la natura 2017"
434 fillets i filletes han gaudit del programa "Xala a la natura 2019"
Xala a la Natura 2020
Programa Xala a la Natura 2019

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Compartir
 
Menorca, Illa de l'Esport
INICI  -  CONTACTAR  -  AVÍS LEGAL  -  RSS