Xala Jugant

Aquest programa es basa en promocions esportives de diferents esports que s'ofereixen als centres escolars. Consisteixen en sessions d’aprenentatge amb material adequat a l'edat, dins l'horari escolar i amb trobades intercentres, algunes de les quals tenen una continuïtat com ara l'Atletisme Divertit que arriba fins al torneig nacional "Jugando al Atletismo".
Aquestes activitats les coordina i organitza el Departament d'Esports del Consell de Menorca junt amb les delegacions corresponents als esports que es promocionen cada any.

 

Xala Jugant

Aquest programa es basa en promocions esportives de diferents esports que s'ofereixen als centres escolars. Consisteixen en sessions d’aprenentatge amb material adequat a l'edat, dins l'horari escolar i amb trobades intercentres, algunes de les quals tenen una continuïtat com ara l'Atletisme Divertit que arriba fins al torneig nacional "Jugando al Atletismo".

Aquestes activitats les coordina i organitza el Departament d'Esports del Consell de Menorca junt amb les delegacions corresponents als esports que es promocionen cada any.

Al darrer mes de curs escolar, i amb totes les promocions i trobades acabades, organitzem una gran festa multiesportiva Trobada final Xala jugant dirigida als alumnes de 4t de primària.

 


Al curs 2017-18: 14 esports per a una nova edició de "Xala Jugant"

 

L'àrea d'esports del Consel de Menorca promociona aquest curs la pràctica de 14 esports en sessions que començaran aquest mes a 19 centres escolars de l'illa per als alumnes i les alumnes de 3r a 6è de Primària.

 

Atletisme, Bàdminton, Bàsquet, Ciclisme, Futbol sala, Gimnàstica, Golf, Hoquei, Judo, Karate, Pàdel, Tennis, Tennis taula i Voleibol són els esports escollits. El hoquei, que aquest any es programa per primera vegada, i el pàdel han estat els més sol·licitats per les escoles seguits de l'atletisme, el bàsquet i el bàdminton.

 

Els esports d'equip sempre són un èxit i aquest any la major demanda ha estat en hoquei, bàsquet i voleibol.

 

Des del Consell s'han ofert les activitats del programa "Xala Jugant" a 27 centres escolars de Menorca dels quals 19 han decidit participar donada la bona experiència d'altres cursos. La sessions es realitzen amb material adequat a les edats dels esportistes i en horari escolar.

 

També es desenvolupen trobades intercentres en els quals l'alumnat no només xala aprenent noves pràctiques esportives sinó que comparteix moments divertits i es forma en valors que els serviran per a la seva vida diària com la companyonia i el respecte als altres.
 

- Classificació Atletisme Divertit II Trobada 2019
- Atletisme Divertit 2018
- Final Atletisme Divertit 2018
- Resultats proves Atletisme Divertit 2018
- Jugant a l'Atletisme 2018
Atletisme Divertit 2017
- Final Atletisme Divertit 2017
- Trobada Final Xala Jugant 2017


Duatló i atletisme, de promoció a Secundària
 
Desde l'àrea d'esports del Consell de Menorca es realitzen diverses activitats destinades a promoure la pràctica esportiva i física entre l'alumnat del centres de Secundària de l'illa. Trobar-se i compartir activitats físicas amb altres centres, fomentar la pràctica esportiva al medi natural i l'activitat física com a eina de creixement personal i social, apostar per una pràctica multiesportiva, treballant competències motrius, socials, psicològiques i emocionals de forma integral, són alguns dels objectius que s'esperen conseguir amb aquestes activitats.
 
I tot açò s'emmarca dins el programa de valors a l'esport que la Conselleria d'Ocupació, projecció económica, Joventut i Esports du a terme per fomentar els valors de cooperació i autosuperació en els joves esportistes  
 
“Posam valors al Duatló”
 
El 2017 s'ha celebrat a Es Pinaret, Ciutadella, la segona edició d'aquesta activitat promocional en què han participat 185 alumnes de 4rt d'ESO dels Instituts Mª Àngels Cardona i Josep Mª Quadrado. 
 
Las proves, que es poden realizar de manera individual o per parelles, consistien en 750 ms. de carrera a peu, 900 ms. de carrera en bicicleta i 750 ms. de carrera a peu. 
 
No es tracta d'una activitat de competició, l'objectiu és aconseguir recòrrer, entre tots i totes les participantes, el major número de metres. El que es pretén es incentivar valors que permetin als joves participants conèixer-se millor, acceptar i respectar les capacitats i limitacions pròpies i alienes, sempre transmetent la importància de tenir esperit d’autosuperació i cooperació.
 
Aquesta activitat s'ha organitzat des del Departament d'esports del Consell de Menorca en coordinació amb la Delegació d'Educació a Menorca mitjançant els caps dels departaments d'Educació Fisica dels centres de secundària i la Delegació a Menorca de la Federació de Triatló de les Illes Balears que compta amb l'ajuda de Biosport.

- Activitats 2017

Cap a la pista d'atletisme
 
500 escolars de primer curs d'ESO de Menorca han participat en la primera edició del programa "Cap a la pista d'atletisme", organitzada per l'àrea d'Esports del Consell de Menorca a la pista d'atletisme de Maó el 2017.
 
Des de la Conselleria d'Ocupació, Projecció econòmica, Joventut i Esports i la Federació Balear d'Atletisme es fa una feina constant per dur a terme una pràctica esportiva enllaçada als valors. En aquestes jornades s'han treballat els valors de companyonia i honestedat i els mateixos alumnes van ajudar a avaluar els resultats dels seus companys.
 
Les proves realitzades han servit  com a adaptació i primer pas per participar en el programa "Divirtiéndose con el atletismo", de la Federació Espanyola.
 
Les jornades es van realitzar els dies 27, 28 i 29 de març amb l'objectiu de presentar a l'alumnat l'esport de l'atletisme i que tinguessin un primer contacte amb la pista com a espai esportiu, d'experiències i de diversió.
 
Es van presentar als joves les diferents disciplines atlètiques i van participar en:
- 50 metres llisos.
- 50 metres tanques.
- Llançament de pes.
- Salt de longitud.
- Relleus 4 x 200.
 
El Departament d'Esports del Consell aporta el material específic per al desenvolupament de les proves: tanques basculants, pesos, caixa de batuda de llargària i els testimonis per adaptar aquesta activitat a les edats dels participants.
 
A més, a cada centre de Secundària que participa el Consell els lliura una caixa de testimonis perquè puguin continuar amb la pràctica dels relleus en les seves classes. Enguany els centres han estat:
 
- Maria Àngels Cardona de Ciutadella
- Josep Maria Quadrado de Ciutadella
- Ntra. Sra. de la Consolació, de Ciutadella
- Cap de Llevant, de Maó
- La Salle de Maó
- La Salle d'Alaior
 
Xala a la natura, esport a l'aire lliure
 
El programa "Xala a la natura" promociona entre els al·lots i les al·lotes de 2n a 6è de Primària de Menorca la pràctica d'esports fora de l'horari escolar i en contacte amb la natura. La illa és un lloc ideal per a l'activitat física i esportiva a l'aire lliure.
 
L'àrea d'Esports del Consell de Menorca, la Fundació per a l'Esport Balear, les Federacions Balears de Vela, de Piragüisme i d'Hípica i els clubs nàutics i hípics de l'illa organitzen i coordinen tres activitats: Vine a navegar, Vine a remar i Coneix el cavall.
 
La inscripció s'ha agilitzat el 2017 amb la posada en marxa d'un programa informàtic que des de la web www.menorcailladelesport.com facilita que les famílies apuntin als seus fills i filles sense necessitat de desplaçar-se fins a les seus del Consell Insular o els centres escolars.
 
En 2017 s'han ofert 758 places: 432 per a vela, 166 per a rem i 160 en hípica. Els escolars aprendran una nova activitat i els valors que la pràctica esportiva implica com la companyonia i el respecte als altres i a la natura.
 
Els objectius del programa "Xala a la natura" són:
 
  • Conèixer i xalar a la natura, tant en el medi aquàtic com el terrestre.
  • Respectar el medi ambient i compartir noves experiències amb els companys i companyes.
  • Transmetre l'afició al mar amb uns mitjans molt antics i nets com la vela i la piragua.
  • Adquirir els coneixements bàsics del cavall, el seu entorn i les modalitats de l'hípica.
 
Vine a navegar
 
Aprendre a navegar a vela és un esport senzill i divertit que ensenyarà als al·lots i les al·lotes a gaudir del mar, a conèixer els vents que empenyen la vela i a controlar perquè el vaixell els porti a la seva destinació. Menorca té llocs preciosos per gaudir d'aquesta activitat.
 
Vine a remar
 
Navegar a rem és un esport molt entretingut i fàcil d'aprendre. A Menorca hi ha una gran afició per la piragua o el caiac i els al·lots i les al·lotes aprendran les tècniques necessàries per mantenir-se i avançar pel mar sabent com moure els braços i el cos per estar segurs en la seva embarcació.
 
Coneix el cavall
 
Gaudir d'un passeig pel camp menorquí i la xarxa de camins rurals mirant el paisatge des de dalt d'un cavall apassionarà als al·lots i les al·lotes. Aprendran a tractar amb el cavall, a muntar-lo i a conèixer les seves modalitats com la Doma bàsica, Doma menorquina i Volteig. Diuen que aquests animals ofereixen un efecte molt positiu en els més joves i, a més, a Menorca hi ha una gran afició. El que es pot assegurar és que serà una divertida aventura que viuran acompanyats dels seus amics i els monitors del programa.
 
 


Enllaços relacionats
Federació d'Atletisme de les Illes Balears

 

 

Atletisme divertit 2017
Notícies handbol 2017
XIII Torneig Nacional Jugant a l'atletisme
Memòria 2016-17
Final Atletisme Divertit 2018
Resultats Torneig Nacional Jugant a l'atletisme 2018
Compartir
 
Menorca, Illa de l'Esport
INICI  -  CONTACTAR  -  AVÍS LEGAL  -  RSS