AGENDA ESPORTIVA
Imatge XX Lliga Curses d'estiu per a tothom

Des del 7 de juliol fins el 15 de setembre

 
Imatge ARTIEM HALF MENORCA 2019

22 de setembre del 2019

 
Imatge SWIM IN MENORCA TRAVESSIA 10 km 2019

29 de setembre de 2019

 
Imatge XIV Jornades Menorca en caiac 2019

Del 3 al 12 d'octubre de 2019

 
Imatge Volta a Menorca BTT

11, 12, 13 d'octubre del 2019

 
Imatge World Pàdel Tour

Del 6 al 13 d’octubre del 2019

 
 
Imatge Convocatòries d'ajuts a l'esport

L’objecte d’aquestes convocatòries d'ajuts del Departament d'Esports del CIM és oferir i regular la concessió d’ajudes econòmiques dirigides a l'esport menorquí, tant als esportistes que han assolit un nivell destacat com a les entitats esportives sense ànim de lucre inscrites en el registre de la Direcció General d’Esports de les Illes Balears i amb domicili a Menorca.
Així mateix hi ha una convocatòria dirigida als ajuntaments de l'illa que desenvolupen programes d'activitat física per a la gent gran i per a persones amb discapacitat.

 

Convocatòries d'ajuts a l'esport

Imatge

1. Ajuts dirigits a esportistes

Els esportistes en fase de tecnificació i destacats a la nostra illa tenen la possibilitat d'acollir-se a dues convocatòries per tal de poder mantenir un alt nivell de preparació i promoure la seva tecnificació en l'esport que practiquen.

1.1. Convocatòria d'ajudes a esportistes/estudiants en centres de tecnificació esportiva que resideixen fora de l'illa de Menorca.

Tenen l'objectiu de col·laborar i donar suport a les famílies i als esportistes.

S'haurà de presentar entre d'altres el certificat federatiu de la seva inscripció en un centre de tecnificació o d'alt rendiment fora de l'illa de Menorca i el certificat del centre d'estudis on realitza l'any acadèmic. La majoria estan en el CTIB (Centre de Tecnificació de les Illes Balears).

1.2. Convocatòria d'ajudes a esportistes menorquins o residents a l'illa destacats durant la darrera temporada esportiva.

Tenen l'objectiu d'ajudar a cobrir les despeses dels esportistes de màxim nivell en esports individuals perquè puguin aconseguir els millors resultats com a esportistes d'alt nivell de Menorca. La federació corresponent haurà de certificat, entre d'altres, que l'esportista està entre els tres primers del campionat d'Espanya, entre els deu primers del campionat d'Europa o entre els quinze primers del campionat del món.


 
Imatge2. Ajuts dirigits a entitats esportives

Les entitats esportives sense ànim de lucre amb domicili a Menorca i inscrites en el registre de la DGE es poden acollir a la convocatòria d'ajuts a entitats esportives, que treu el Servei d'Esports amb l'objectiu de col·laborar en la difusió i el manteniment de les activitats que duen a terme les entitats. L'import de la convocatòria de 2017 és de146.000 €.

Les entitats poden optar a totes les línies, a excepció de les delegacions, que només poden optar a les línies 1 i 4.

- Línia 1: per al manteniment de les delegacions i els clubs esportius (en general es tindrà en compte el nombre d'esportistes, els tècnics titulats, la difusió i les activitats que es duguin a terme).
- Línia 2: per a les dietes dels equips en lligues fora de l'illa de Menorca i dietes per als esportistes individuals en campionats fora de Menorca.
- Línia 3: de beques per a la formació dels tècnics esportius.
- Línia 4: per als desplaçaments per participar en les competicions oficials o fases mínimes de classificació fora de Menorca.

Bases ajuts per al foment de l'esport i de l'activitat física de les entitats esportives sense ànim de lucre 2019

 Imatge
3. Ajuts dirigits als ajuntaments per a l'activitat física de la gent gran i l'activitat física adaptada

Amb l'objectiu de prioritzar l'accés a l'activitat física i l'esport dels sectors de la població que, per raons d'edat o de capacitats, tenen més dificultats i als quals pot beneficiar la realització de l'activitat física.

Convocatòria ajuts per a la promoció de l'activitat física per a la gent gran y l'activitats física adaptada 2019

4.- Premi Imagesport: curtmetratges que transmeten els valors en l'esport

Es una convocatòria dirigida a les entitats esportives de Menorca. Es tracta d'utilitzar la imatge com una eina per sensibilitzar a tots els al.lots i al.lotes que participen en les activitats del programa "L'esport en l'edat escolar" que organitza el Consell de Menorca. I arribar també a totes les persones implicades en l'esport infantil donant a conèixer els valors que es poden transmetre a través dels esports col·lectius i individuals.

 

El primer i el segon premi Imagesport seran decidits per un jurat que presidirà el conseller d'Ocupació, Projecció econòmica, Joventut i Esports, Miquel Company. Els vocals del jurat seran 2 tècnics del servei d'Esports del Consell de Menorca, una persona proposada pel Col·legi de Llicenciats en Activitat Física i Esports, i altres 2 proposades per l'entitat organitzadora del Festival Internacional de Cinema de Menorca, que col.labora en aquest concurs.

 

Els vídeos han de tenir una durada de 3 a 5 minuts i els protagonistes són al.lots i al.lotes d'entre 6 i 16 anys que pertanyen a algun club esportiu de l'illa.

Bases Premi ImagEsport 2019
Vídeos Premis ImagEsport

5.- Ajuts a les famílies per a la práctica esportiva

Perquè cap al·lot, al·lota o jove de Menorca es quedi sense poder practicar esport per qüestions econòmiques la Conselleria d'Ocupació, Projecció econòmica, Joventut i Esport ha convocat dues línies d'ajuts: de 3 a 16 anys i de 17 a 30 anys.

 

Conscients que l'activitat fisico-esportiva contribueix al desenvolupament i la formació integral de les persones i els ofereix una major qualitat de vida, l'àrea d'Esports obre aquesta convocatòria dirigida a les famílies de Menorca per la qual es repartiran 40000 € en total.

 

Pots sol·licitar aquestes beques si els teus fills/es practiquen esport en un club o centre esportiu durant la temporada 2017/18, de manera contínua i fora de l'horari lectiu:

 

  • Per a al·lots/es de 3 a 6 anys, activitats de psicomotricitat, multiesport o preesport.

  • De 7 a 18 anys, activitats de caràcter multiesportiu i formatiu de l'esport escolar.

  • Entre 16 i 30 anys, activitats esportives que tinguin com a principal objectiu la millora de la salut.

 

Al BOIB t'expliquen els tràmits que has de seguir per sol·licitar els ajuts. O posa't en contacte amb el departament d'Esports del Consell de Menorca al 971 36 08 49 on t'ajudaran a emplenar la petició. 

Ajuts per a la pràctica esportiva a la infància i joventut (3-30 anys) 2019

 

 

Bases ajudes a entitats esportives 2017
Bases Premi Imagesport 2017
Vídeos guanyadors del Premi Imagesport
Finalitzen las convocatòries de 2017
Ajuts a les entitats esportives pel foment de l'esport 2017
Bases ajudes a esportistes en centres de tecnificació 2018
Bases Premi Imagesport 2018
Bases ajudes a esportistes destacats en esports individuals 2018
Bases Premi Imagesport 2019
Ajuts per al foment de l'esport i de l'activitat física de les entitats esportives sense ànim de lucre 2019
Bases per a la pràctica esportiva en la infància i la joventut (de 3 a 30 anys) 2017-18
Ajuts per a la pràctica esportiva en la infància i joventut (3 a 30 anys) 2017-18

 
 
 
 
Compartir
 
Menorca       Consell Insular de Menorca
Menorca, Illa de l'Esport
INICI  -  CONTACTAR  -  AVÍS LEGAL  -  RSS