Imatge Convocatòries d'ajuts a l'esport

L’objecte d’aquestes convocatòries d'ajuts del Departament d'Esports del CIM és oferir i regular la concessió d’ajudes econòmiques dirigides a l'esport menorquí, tant als esportistes que han assolit un nivell destacat com a les entitats esportives sense ànim de lucre inscrites en el registre de la Direcció General d’Esports de les Illes Balears i amb domicili a Menorca.
Així mateix hi ha una convocatòria dirigida als ajuntaments de l'illa que desenvolupen programes d'activitat física per a la gent gran i per a persones amb discapacitat.

 

Convocatòries d'ajuts a l'esport

Imatge

1. Ajuts dirigits a esportistes

Els esportistes en fase de tecnificació i destacats a la nostra illa tenen la possibilitat d'acollir-se a dues convocatòries per tal de poder mantenir un alt nivell de preparació i promoure la seva tecnificació en l'esport que practiquen.

1.1. Convocatòria d'ajudes a esportistes/estudiants en centres de tecnificació esportiva que resideixen fora de l'illa de Menorca.

Tenen l'objectiu de col·laborar i donar suport a les famílies i als esportistes.

S'haurà de presentar entre d'altres el certificat federatiu de la seva inscripció en un centre de tecnificació o d'alt rendiment fora de l'illa de Menorca i el certificat del centre d'estudis on realitza l'any acadèmic. La majoria estan en el CTIB (Centre de Tecnificació de les Illes Balears).

1.2. Convocatòria d'ajudes a esportistes menorquins o residents a l'illa destacats durant la darrera temporada esportiva.

Tenen l'objectiu d'ajudar a cobrir les despeses dels esportistes de màxim nivell en esports individuals perquè puguin aconseguir els millors resultats com a esportistes d'alt nivell de Menorca. La federació corresponent haurà de certificat, entre d'altres, que l'esportista està entre els tres primers del campionat d'Espanya, entre els deu primers del campionat d'Europa o entre els quinze primers del campionat del món.


 
Imatge2. Ajuts dirigits a entitats esportives

Les entitats esportives sense ànim de lucre amb domicili a Menorca i inscrites en el registre de la DGE es poden acollir a la convocatòria d'ajuts a entitats esportives, que treu el Servei d'Esports amb l'objectiu de col·laborar en la difusió i el manteniment de les activitats que duen a terme les entitats. L'import de la convocatòria de 2017 és de146.000 €.

Les entitats poden optar a totes les línies, a excepció de les delegacions, que només poden optar a les línies 1 i 4.

- Línia 1: per al manteniment de les delegacions i els clubs esportius (en general es tindrà en compte el nombre d'esportistes, els tècnics titulats, la difusió i les activitats que es duguin a terme).
- Línia 2: per a les dietes dels equips en lligues fora de l'illa de Menorca i dietes per als esportistes individuals en campionats fora de Menorca.
- Línia 3: de beques per a la formació dels tècnics esportius.
- Línia 4: per als desplaçaments per participar en les competicions oficials o fases mínimes de classificació fora de Menorca.

Bases ajuts per al foment de l'esport i de l'activitat física de les entitats esportives sense ànim de lucre 2019

 Imatge
3. Ajuts dirigits als ajuntaments per a l'activitat física de la gent gran i l'activitat física adaptada

Amb l'objectiu de prioritzar l'accés a l'activitat física i l'esport dels sectors de la població que, per raons d'edat o de capacitats, tenen més dificultats i als quals pot beneficiar la realització de l'activitat física.

Convocatòria ajuts per a la promoció de l'activitat física per a la gent gran y l'activitats física adaptada 2019

4.- Premi Imagesport: curtmetratges que transmeten els valors en l'esport

Es una convocatòria dirigida a les entitats esportives de Menorca. Es tracta d'utilitzar la imatge com una eina per sensibilitzar a tots els al.lots i al.lotes que participen en les activitats del programa "L'esport en l'edat escolar" que organitza el Consell de Menorca. I arribar també a totes les persones implicades en l'esport infantil donant a conèixer els valors que es poden transmetre a través dels esports col·lectius i individuals.

 

El primer i el segon premi Imagesport seran decidits per un jurat que presidirà el conseller d'Ocupació, Projecció econòmica, Joventut i Esports, Miquel Company. Els vocals del jurat seran 2 tècnics del servei d'Esports del Consell de Menorca, una persona proposada pel Col·legi de Llicenciats en Activitat Física i Esports, i altres 2 proposades per l'entitat organitzadora del Festival Internacional de Cinema de Menorca, que col.labora en aquest concurs.

 

Els vídeos han de tenir una durada de 3 a 5 minuts i els protagonistes són al.lots i al.lotes d'entre 6 i 16 anys que pertanyen a algun club esportiu de l'illa.

Bases Premi ImagEsport 2019
Vídeos Premis ImagEsport

5.- Ajuts a les famílies per a la práctica esportiva

Perquè cap al·lot, al·lota o jove de Menorca es quedi sense poder practicar esport per qüestions econòmiques la Conselleria d'Ocupació, Projecció econòmica, Joventut i Esport ha convocat dues línies d'ajuts: de 3 a 16 anys i de 17 a 30 anys.

 

Conscients que l'activitat fisico-esportiva contribueix al desenvolupament i la formació integral de les persones i els ofereix una major qualitat de vida, l'àrea d'Esports obre aquesta convocatòria dirigida a les famílies de Menorca per la qual es repartiran 40000 € en total.

 

Pots sol·licitar aquestes beques si els teus fills/es practiquen esport en un club o centre esportiu durant la temporada 2017/18, de manera contínua i fora de l'horari lectiu:

 

  • Per a al·lots/es de 3 a 6 anys, activitats de psicomotricitat, multiesport o preesport.

  • De 7 a 18 anys, activitats de caràcter multiesportiu i formatiu de l'esport escolar.

  • Entre 16 i 30 anys, activitats esportives que tinguin com a principal objectiu la millora de la salut.

 

Al BOIB t'expliquen els tràmits que has de seguir per sol·licitar els ajuts. O posa't en contacte amb el departament d'Esports del Consell de Menorca al 971 36 08 49 on t'ajudaran a emplenar la petició. 

Ajuts per a la pràctica esportiva a la infància i joventut (3-30 anys) 2019

 

 

Bases ajudes a entitats esportives 2017
Bases Premi Imagesport 2017
Vídeos guanyadors del Premi Imagesport
Finalitzen las convocatòries de 2017
Ajuts a les entitats esportives pel foment de l'esport 2017
Bases ajudes a esportistes en centres de tecnificació 2018
Bases Premi Imagesport 2018
Bases ajudes a esportistes destacats en esports individuals 2018
Bases Premi Imagesport 2019
Ajuts per al foment de l'esport i de l'activitat física de les entitats esportives sense ànim de lucre 2019
Bases per a la pràctica esportiva en la infància i la joventut (de 3 a 30 anys) 2017-18
Ajuts per a la pràctica esportiva en la infància i joventut (3 a 30 anys) 2017-18

 
 
 
 
Compartir
 
Menorca, Illa de l'Esport
INICI  -  CONTACTAR  -  AVÍS LEGAL  -  RSS