Imatge Lliga de curses d'estiu per a tothom

Programa que consisteix en la promoció de l'esport participatiu per a tothom mitjançant una lliga de curses durant tot l'estiu, a través de la seva incursió dins el programa de festes patronals de cada població participant.

 

Lliga de curses d'estiu per a tothom

Imatge

Aquest projecte pretén la promoció de l'esport participatiu per a tothom a través d'una lliga de curses populars durant tot l'estiu, organitzada de manera conjunta pel Consell Insular de Menorca, els ajuntaments de l’illa i la Delegació a Menorca de la Federació Balear d’Atletisme.

 

La Lliga és una sèrie d’11 curses que es fan per tota l’illa durant l’estiu, són obertes a tothom, gratuïtes i s'organitzen en les categories de ‘baby’, iniciació, benjamí, aleví, infantil, cadet, juvenil, júnior, promesa, veterans i veteranes 35, 40, 45, 50, 55, 60, 65 i 70, així com popular i ‘elit’. Les distàncies són aproximades i adaptades a les edats dels participants. Van des dels 300 metres pels més petits a uns quants kilòmetres per als adults.

El format de participació consisteix en el fet que cada corredor suma una sèrie de punts en funció de la seva posició dins la categoria. Així, el guanyador rebrà 10 punts; el segon, 9 punts; el tercer tindrà 8 punts i així successivament fins al 10è que rebrà 1 punt. També el tindran tots aquells i aquelles que acabin la cursa. Aquestes puntuacions valdran doble de cara a la final.

 

Al 2019 s'ha celebrat la 20ª edició de les curses d'estiu amb una interesant novetat: a banda de les 11 competicions oficials, s'ha afegit una cursa a cada data anomenada "Cursa per a tothom", en la qual no s'ha tingut en compte ni el temps de carrera ni la posició en línia de meta. Aquestes proves s'han organitzat amb l'objectiu d'aprofitar l'organització i donar un espai a qui volgués practicar esport sense més pretensió que la de passar una bona estona.

 

Tots els municipis han celebrat una cursa durant el 2019, iniciant la lliga el 7 de juliol a Ciutadella i finalitzant el 15 de setembre, amb la celebració del final de la Lliga a Maó, el municipi que més participació ha aconseguit durant l'estiu.

 

L'1 de juliol de 2018 es va inaugurar la 19ª edició de les curses d'estiu amb la primera cursa a Ciutadella. Aquestes cites tenen una excel·lent acollida entre persones de totes les edats. De fet, cada any augmenta el nombre d'inscrits en aquestes curses, que permeten que tota la família gaudeixi a l'aire lliure de la pràctica esportiva. Des d'al·lots i al·lotes a partir dels 5 anys a la gent gran, residents a Menorca o visitants, s'animen a prendre part en aquesta activitat popular que genera un sa i divertit ambient als carrers de tots els pobles de l'illa.

 

Evolució del nombre de participants en els darrers anys:

- 2019 .......... 3.200 persones

- 2018 .......... 2.965 persones

- 2017 .......... 2.900 persones
- 2016 .......... 1.324 persones
- 2015 .......... 1.421 persones
- 2014 .......... 1.465 persones
 

 

Programa Curses populars 2017
Programa Curses populars 2015
18a edició Curses Populars 2017
Participació 18na edició Curses Populars 2017
Programa Curses Populars 2018
XX Lliga de Curses Populars d'estiu 2019

 
 
 
 
 
 
 
 
Compartir
 
Menorca, Illa de l'Esport
INICI  -  CONTACTAR  -  AVÍS LEGAL  -  RSS