Imatge circular informativa del 4t trimestre de 2015

Activitats programades per la UEM de setembre a desembre de 2015

 

circular informativa del 4t trimestre de 2015

Imatge


Unió Excursionista Menorquina
Apartat de Correus 804 – MAÓ
Correu electrònic: uemexcursionisme@ hotmail.com
www.uem.menorca.es
Circular núm. 83 setembre 2015

Editorial

Hem carregat piles i, una vegada acabades les vacances d’estiu, tornam a reprendre les nostres activitats amb moltes ganes i il•lusió.
Continuam amb les excursions, amb la participació en la neteja de camins que feim conjuntament amb la Coordinadora de Camins de Menorca, amb els reequipaments, amb els entrenaments de tir amb fona i amb el catàleg de coves de Menorca.
Com podreu comprovar, les activitats que presentam són ben variades, i us recordam que el club (c. del Dr. Camps, 48, de Maó) és obert els dimecres de 20 a 21 hores, on esperam rebre les vostres aportacions, que també podeu fer-nos a través del correu electrònic i del facebook.

Espeleologia

Dol el que ens ha succeït aquest estiu amb “quatre senyoretes de Múrcia”. Ha resultat decebedor donar informació de coves i coordenades a aquestes senyoretes que venien a passar uns dies a Menorca a fer espeleo i després assabentar-te que, no només no han fet res per trobar les cavitats, sinó que a més a més ens van criticant. Pel que sembla, el que volien era un guia que les acompanyés, però ens va ser impossible de fer-ho perquè cap de nosaltres tenia disponibilitat per aquests dies. Hem acompanyat moltes persones quan hem pogut, i amb molt de gust hem col•laborat en el que sigui.
Amb persones com aquestes, amb aires de superioritat i amb menyspreu cap a nosaltres com a menorquins, no ens hi trobareu.

Excursionisme
Les excursions proposades per a aquest trimestre són les següents:
- Dia 18 d’octubre: (S’ajorna una setmana perquè pel pont del Pilar serem a Mallorca en un viatge organitzat per la UEM). Favàritx – Mongofra. Sortirem del poliesportiu de Maó a les 10 hores. Seran al voltant de 13 quilòmetres i la dificultat és mitjana. Heu de dur bon calçat, prou aigua per al camí i menjar. És possible que encara puguem nedar.
- Dies 7 i 8 de novembre: estada de cap de setmana as Canaló. Les places són limitades, per tant, heu de reservar plaça a en Joan (686 06 83 41). El termini per fer la reserva és fins dimecres 4 de novembre. Com sempre, farem una excursió pels voltants el diumenge. La sortida serà a les 10 hores i, si voleu quedar a dinar, ho heu de confirmar abans de dia 4.
- Dia 13 de desembre: 2a etapa del Camí de Cavalls: Cala Morell – els Alocs. Sortirem del poliesportiu de Maó a les 10 hores. Per a la gent de ponent la trobada serà a cala Morell (Camí de Cavalls cap a l’est) a les 10.45 hores. Seran al voltant de 12,5 quilòmetres i la dificultat és mitjana. Heu de dur bon calçat, prou aigua per al camí i menjar. Aquesta excursió tindrà un cost, ja que com que la distància per deixar els cotxes és molt llarga, encarregarem un bus per anar a un dels punts.
Si pensau venir, hauríeu d’avisar en Joan (686 06 83 41) per reservar les places de bus. Teniu fins dimecres 9 de desembre.
- Especial trimestre: Pendent de concretar. Per a més informació, podeu telefonar a en Joan (686 06 83 41).
OBSERVACIONS: qualsevol de les excursions pot experimentar canvis a causa del mal temps o per altres circumstàncies.
Tir amb fona

El vocal Luis Pons Livermore deixa temporalment la secció. Entre na Mari Caimaris i la secretària de la UEM intentaran que el tir amb fona continuï funcionant i que la informació arribi a totes les persones interessades.
Si voleu més informació, podeu visitar el web de la Federació Balear www.tirdefona.com

Escalada

Us facilitam dos números de mòbil per si voleu fer cap consulta sobre temes d’escalada, sectors, vies, etc. Nolo Marquès (Ferreries) 607205525 i Siscu Pons (Ciutadella) 680611117.

Notícies
Acabades per a molts les vacances d’estiu, feim balanç de tot el que hem escalat durant aquests capvespres de tanta calor. Els protagonistes d'aquests mesos han estat el psicobloc i l’escalada esportiva al sector “Jamaica” de Cavalleria.
Són molts els nostres companys i companyes de cordada que han aprofitat per viatjar a altres escoles d’escalada i provar l’escalada a vista, obrint-se a altres estils d’escalada que Menorca no ens ofereix. Motivar-se contínuament és essencial per mantenir el fanatisme, i els viatges rock-trip ens ho aporten.
Aquests mesos, han estat molts els turistes que s’han posat en contacte amb la UEM demanant informació sobre escalada, especialment de psicobloc. N'han vingut tant del territori nacional com de fora de l’Estat, com per exemple Alemanya i Suïssa. Els hem atès via telefònica i per correu electrònic i la majoria han quedat amb nosaltres per escalar i han quedat satisfets de l’experiència i de la gent que els ha acompanyat.
Tornam a començar pretemporada d’entrenament al plafó que és obert des de mitjans de setembre, com cada any, i ja ens preparam per a l’hivern.
El sector “Jamaica” ha estat reequipat en bona part i ja es pot gaudir amb seguretat de moltes vies que alguns membres del club han reequipat amb ancoratge químic.
Un grup d’escaladors federats de la UEM participarà el proper mes octubre en un curs d’especialista en la col•locació d’ancoratges per escalada que organitza el Comitè d’Escalada de la Federació Balear i que està subvencionat per als federats que viuen fora de Mallorca; fet que agraïm per la consideració mostrada en aquest aspecte.

PINZELLADES

? Hem fet vacances, fins i tot de “Pinzellades”. Per aquest motiu poques coses us podem contar.

? Deim les coses dolentes, però també les bones. Després d’uns pinzellades senceres dedicades a fets imprudents per part d’un soci, hem de dir que en la darrera excursió va fer cas dels nostres consells i es va portar com “tot un senyor”. Per si no ho hagués fet, teníem preparada una cordeta com les que duen lligats els fillets de les escoletes quan van d’excursió.

? I també ens va animar el dinar del 34è aniversari al càmping de s’Atalaia. Sense ell els dinars no són el mateix. Gràcies!

? Sembla que no pot ser, però encara hi ha molts indrets de Menorca que no coneixem, i els membres del grup d'espeleo es repten entre ells per veure qui aconsegueix anar a un nou lloc. Tres setmanes seguides i tres nous descobriments: zona de Torretrencada, cala Morell i Mongofra. Us seguirem informant, perquè la cosa es posa molt interessant.

? Estam contents perquè, a poc a poc, la UEM es dóna a conèixer i les administracions ens demanen suport. Així, volem comentar-vos que hem fet diferents activitats d’escalada dins el programa Injove del Consell Insular i una per a l’Ajuntament des Castell. També hem donat suport al grup del circ i hem acompanyat un grup de persones a visitar coves dins el programa de Geodiversitat de l’IME.

? L’exposició sobre les coves anquihalines de Balears va ser un èxit de visitants. Agraïm a la Federació Balear d’Espeleologia que la dugués i a la Caixa per cedir-nos el local.


? Tenim un espeleòleg de baixa. Ànims i recupera’t bé, que et trobam a faltar. I un altre que fa topografies a manta: continua així!

 

circular informativa trimestral
circular informativa trimestral
Compartir
 
Menorca       Consell Insular de Menorca
Menorca, Illa de l'Esport
INICI  -  CONTACTAR  -  AVÍS LEGAL  -  RSS