circular setembre

Trobareu totes les activitats del trimestre de les diferents seccions.

 

circular setembre


Unió Excursionista Menorquina
Apartat de Correus 804 – MAÓ
Correu electrònic: uemexcursionisme@ hotmail.com
www.uem.menorca.es
Circular núm. 79 setembre 2014

Editorial

L’estiu és a punt d’acabar i és hora de reprendre les nostres activitats. Ha estat un estiu tranquil, però ara començam el darrer trimestre amb les piles carregades.
Continuam amb les excursions, amb la participació en la neteja de camins que feim conjuntament amb la Coordinadora de Camins de Menorca, amb els reequipaments, amb els entrenaments de tir de fona i amb la preparació del catàleg de coves de Menorca.
Com podreu comprovar, les activitats que presentam són ben variades, i us recordam que el club (Dr. Camps, 48, de Maó) és obert els dimecres de 20 a 21 hores, on esperam rebre les vostres aportacions, que també podeu fer-nos a través del correu electrònic i del facebook.

Espeleologia

Sincerament, lament que hi hagi algú que s’hagi pres tan malament el meu escrit de l’anterior circular. Crec que no s’han interpretat bé les meves paraules, encara que no entraré a discutir tots els punts. De totes maneres, estic disposat a puntualitzar tots els aspectes que m’han estat qüestionats, encara que siguin molts! Un incís, d’on ha sortit el comentari: “A estos yo les cortaría las cuerdas”? Per favor, siguem seriosos. En fi, em complau l’agraïment i sabeu que tots els dimecres, de 20 a 21 hores, em podeu trobar al club. Gràcies.
En la propera circular parlarem del “crac” de la UEM fent topografies, i per al 2015 el club disposarà de l’inventari de les cavitats de Menorca que tenim en preparació.

Excursionisme
Les excursions proposades per a aquest trimestre són les següents:
- Dia 12 d’octubre: Travessa vertical de s’illa: Binimel•là - Ferreries – Cala Galdana. Sortirem del poliesportiu de Maó a les 8.30 h. Seran al voltant de 23 km i l'itinerari és de dificultat mitjana. Heu de dur bon calçat, prou aigua per al camí, menjar, i potser encara podrem nedar. Aquesta excursió tindrà un cost, ja que com que la distància per deixar els cotxes és molt llarga, encarregarem un bus per anar a un dels punts. Si pensau venir, hauríeu d’avisar en Joan (686 06 83 41) per reservar les places de bus. Per als socis de ponent la trobada serà a cala Galdana a les 9 hores.
Hi ha la possibilitat de fer mitja excursió, però us haureu d’organitzar amb els cotxes. Podeu fer de Binimel•là a Ferreries o bé començar a Ferreries cap a les 13.15 hores per acabar a cala Galdana.
- Dies 8 i 9 de novembre: estada de cap de setmana a Sant Joan de Missa. Les places són limitades, per tant, heu de reservar plaça a en Joan (686 06 83 41). El termini per fer la reserva és fins dijous 6 de novembre. Com sempre, farem una excursió pels voltants el diumenge. La sortida serà a les 10 hores, i si voleu quedar a dinar ho heu de confirmar abans de dia 6.
- Dia 14 de desembre: 10a etapa del Camí de Cavalls: Son Bou – Cap d’en Font. Sortirem del poliesportiu de Maó a les 10 hores. Seran al voltant de 17 quilòmetres i la dificultat és baixa-mitjana. Heu de dur bon calçat, prou aigua per al camí i menjar. Aquesta excursió tindrà un cost, ja que com que la distància per deixar els cotxes és molt llarga, encarregarem un bus per anar a un dels punts.
- Especial trimestre: Sortida per conèixer bolets. La data queda per determinar perquè depèn del temps meteorològic i de la temporada de bolets. Per a més informació, podeu telefonar a en Joan (686 06 83 41).
OBSERVACIONS: qualsevol de les excursions pot sofrir canvis a causa del mal temps o per altres circumstàncies.
Tir amb fona

Continuam entrenant al nostre camp de tir de Sant Lluís, però hauríeu de confirmar-los els dies que hi entrenarem aquesta temporada.
Si voleu més informació, podeu visitar el web de la Federació Balear www.tirdefona.com, posar-vos en contacte amb en Lluís Pons (657 89 02 17) o visitar el facebook Menorca Tir De Fona , Menorca Slinging.

Escalada

Us facilitam dos números de mòbil per si voleu fer cap consulta sobre temes d’escalada, sectors, vies, etc. Nolo Marquès (Ferreries) 607205525 i Siscu Pons (Ciutadella) 680611117.

REEQUIPAMENTS
Aquest estiu hem aprofitat per anar al sector s’Olla de Cavalleria a reequipar amb ancoratge químic les vies “Marenostrum” i “Mutis por el Fórum”, així com totes les reunions i el ràpel d’accés al sector. Hi falta reequipar la via “In Vinum Veritas”, i recomanam no escalar-la perquè els parabolts no són de fiar i molts es trenquen sense aplicar-hi gairebé tensió. Aquests reequipaments han estat possibles gràcies a l'interès de Miquel Àngel Apesteguia, que ha fet molt per renovar aquest sector.
En acabar de reequipar s’Olla tenim previst començar a restaurar el sector “Eskadi”, un sector que ja fa uns anys que tenim al punt de mira. Es tracta d’un reequipament integral en un dels primers sectors d’escalada a Menorca, amb vies de dos llargs que tots hem fet i que ara ja és necessari renovar. Moltes d’aquestes vies les van reequipar els primers escaladors d’esportiva a Menorca, dels quals pocs estan en actiu en l’actualitat.

NOTÍCIES
Acabades les vacances d’estiu, ens disposam a començar la programació del darrer trimestre de s’any. El reequipament serà la nostra preferència per incrementar la seguretat dels sectors d’escalada, cosa que farem amb la vostra col•laboració i amb la sol•licitud de material a la Federació Balear.
Començam també temporada de rocòdrom, que obrim a partir de dia 15 de setembre amb l’horari de 19 a 22 h els dilluns, dimarts i dijous; encara que el més segur és que encara no hi hagi massa gent si continua fent aquesta calor, ja que, mentre hi hagi llum els capvespres, la gent aprofita per sortir a roca i acabar d’aprofitar els darrers dies d’estiu.
Aquest estiu no ha resultat gaire bo per a la pràctica de psicobloc, ja que el vent predominant de sud ha afavorit l’entrada de grumers a la costa i molts de dies no s’hi ha pogut anar.
Seguim rebent trucades de turistes que ens demanen recomanacions sobre sectors d’escalada i psicobloc, que de cada vegada més s’està convertint en un atractiu a Menorca. La difusió de l’escalada continua sent una part fonamental dins la nostra secció.
Us recordam que el proper mes de gener començarem a tramitar les llicències federatives d’escalada. Ja sabeu els avantatges que té estar federat i la tranquil•litat que aporta saber-se cobert davant qualsevol incident. Podeu consultar les modalitats i quotes al nostre web, o fer-nos la consulta els dies de rocòdrom.
Bon trimestre a tothom, bones escalades i encadenaments!

PINZELLADES

? Hem fet vacances, fins i tot de “Pinzellades”. Per aquest motiu poques coses us podem contar.
? Volem agrair al soci Joan Quetglas la seva reiterada referència a la UEM en la seva xerrada sobre les ratapinyades a les Illes Balears en la “Nit Internacional de les Ratapinyades” que va tenir lloc dia 20 d’agost al Palau Victory, amb una posterior sortida de camp al Parc del Freginal. Gràcies Joan.
? L’excursió especial per a veure la posta de sol a Son Bou va ser un èxit. Una caminadeta fins a Llucalari i una preciosa posta de sol per acabar amb un sopar poc “excursionista” de luxe. És que la UEM és molta UEM i ens sabem organitzar!
? Hi ha uns refranys menorquins que diuen: “A moix escaldat aigo teba li basta” o “qui té sa coa de palla se l’encén”.
? Si teniu ocasió d’anar a Eslovènia, no us podeu perdre anar a la zona càrstica, on podreu visitar una sèrie de coves que, tot i ser turístiques, són espectaculars. Postojna, Predjam, Skocja, Pivka... Els experts les consideren un dels més importants fenòmens soterranis del planeta, de fet, estan declarades patrimoni de la humanitat per la Unesco. Una meravella!
? I de camí a Venècia, tampoc us podeu perdre la Grotta Gigante, segons diuen la cova turística més gran del món, situada en el carst triestí.
? També us recomanam les excursions per les Dolomites italianes: muntanya, muntanya, muntanya, glaceres, llacs,... immensitat.
? Un dels nostres socis fundadors ha aconseguit el somni de la seva vida: veure en directe el mont Cervino, deu vegades el Toro, i amb bon temps! No tots els somnis es compleixen...
? Hem trobat un nou diamant en brut que hem d’aprofitar. Aquest en espeleologia. Ja us ho contarem, perquè en sentireu xerrar, d’ell! Us en donam una pista: és ferrerienc.
? La secció d’escalada té problemes de comunicació amb el comitè de l'FBME. Aquests mallorquins! Sempre ens deixen pels racons.
? Darrera excursió: els ciutadellencs guanyen per golejada, Ciutadella 9 – Maó 5. Tot un èxit!!!. Dia preciós, la mar en calma, transparent i sense borns. Com molt poques vegades.

 
Compartir
 
Menorca       Consell Insular de Menorca
Menorca, Illa de l'Esport
INICI  -  CONTACTAR  -  AVÍS LEGAL  -  RSS