Imatge Circular juny

Circular juny

 

Circular juny

Imatge

Trimestralment preparam una circular amb totes les notícies i activitats.

Unió Excursionista Menorquina
Apartat de Correus 804 – MAÓ
Correu electrònic: uemexcursionisme@ hotmail.com
www.uem.menorca.es
Circular núm. 78 juny 2014

Editorial

El temps passa volant i de nou tenim l’estiu aquí. Per tant, és hora de fer vacances i descansar un parell de mesos. Durant aquest trimestre, a més de les activitats programades, hem participat, una vegada més, en la trail Camí de Cavalls fent de “graneres”. Des d’aquest editorial volem donar les gràcies a tots els socis que han participat de manera voluntària i desinteressada en aquesta experiència. Tenim moltes anècdotes per contar i ara toca valorar si hi volem seguir participant. Val a dir que alguns dels nostres socis han participat en alguns dels trams i han obtingut un molt bon resultat. Enhorabona!
També hem col•laborat amb la Coordinadora de Camins de Menorca en l'activitat de Sortim al Carrer 2014, a Ciutadella, i en la Fira de Medi Ambient de Maó.
Hem de comentar que ens preocupa el tancament del camí Vell de Binigaus. Creim que és establir un precedent molt perillós en els temps que corren, quan moltes de les finques i molts camins comencen a ser comprades per persones estrangeres amb poca sensibilitat cap a l’illa. Ens fa por perdre el dret de poder gaudir dels nostres camins de sempre.
Com cada any, hem anat al càmping Sa Talaia de Santa Galdana, si bé no hem fet cap celebració especial per al 33è aniversari.
I ara toca agafar forces per començar amb ganes la nova temporada. BON ESTIU!

Espeleologia

Particularment no em convenç el tancament de la cova Polida de Binigaus. Sembla que volen observar si les ratapinyades tornen a la cavitat. Si no ho fessin, la informació que tenim és que la tornaran obrir.
Seria d’agrair que abans de tancar alguna cavitat més n'estudiessin bé els pros i els contres cova per cova.
També seria interessant que les empreses que es dediquen a dur gent a visitar cavitats, procuressin no anar, almanco, a les coves on hi ha ratapinyades.
Finalment, un avís que cal tenir en compte per les conseqüències que pot tenir. Ens arriben queixes sobre persones que pengen a Internet vídeos de les seves visites a algunes cavitats. Han de saber que la majoria de cavitats de Menorca tenen “propietaris” als quals no se’ls ha demanat permís per anar-hi i, a més, moltes d’elles estan protegides.

Excursionisme
Les excursions proposades per a aquest trimestre són les següents:
- JULIOL I AGOST: Fa molta calor per caminar i ens els agafam de vacances.
- 14 setembre: Excursió amb caiac. El lloc estarà en funció de la direcció del vent. Ara bé, el que és imprescindible és apuntar-s'hi, perquè hem de llogar les embarcacions. Podeu demanar informació a en Joan Orfila al mòbil 686 068 341, o passar pel club els dimecres de 20 a 21 hores. El punt de trobada serà, com sempre, el poliesportiu de Maó, a les 10 hores. Haureu de dur el dinar, banyador, capell, protecció solar i prou aigua. També és convenient dur bones sabates per si ens aturam a qualque punt on puguem caminar una mica.
- ESPECIAL 3r trimestre.- 26 juliol: Fosquet d’excursió.- Son Bou – Llucalari i sopar a la platja. La dificultat serà mitjana-baixa. La trobada serà a les 19 hores directament al pàrquing de l’entrada de Son Bou. Heu de dur el vostre sopar (no farem foc).
- DEPORTES BENITO (que ens va regalar les samarretes d’Olot), organitza una excursió amb lluna plena dia 8 d’agost. Seran uns 10 km.
Per a més informació sobre les excursions podeu telefonar a Joan Orfila al núm. 686 068 341.
OBSERVACIONS: Qualsevol de les excursions pot sofrir canvis a causa del mal temps o per altres circumstàncies.

Tir amb fona

A finals de maig es van disputar les finals escolars en les diferents categories, i els primers classificats havien de competir a Mallorca dissabte dia 6 de juny. Oliver, Lua, Raül, Joan, Xim i David han estat els escolars que han representat Menorca en aquestes jornades de llançament amb pilota a una distància de 15 passes.
Si qualcú vol veure vídeos de tecnificació, estils de llançament o d'altres temes relacionats amb el tir de fona, que cerqui al youtube "Menorca tir de fona".
.Si voleu més informació, podeu visitar el web de la Federació Balear www.tirdefona.com, posar-vos en contacte amb en Lluís Pons (657 89 02 17) o visitar el facebook Menorca Tir De Fona, Menorca Slinging.

Escalada

Telèfons d'informació: Nolo Marquès (Ferreries) 607205525, Siscu Pons (Ciutadella) 680611117.

? De juliol a setembre, vacances de la secció

Notícies
El rocòdrom de Ferreries ha acollit la primera prova puntuable de la Copa Balear d’Escalada en Bloc. Per primera vegada s’ha celebrat una prova d’aquestes característiques a Menorca, amb el suport de l'FBME i la col•laboració de Carlos Raimundo de Foracorda i del nostre company Germán Kunush com a equipadors dels blocs. Inicialment, a una setmana de la prova, a la Secció d’Escalada no teníem molt clar si fer-la a través de l'FBME o fer pel nostre compte una lliga de bloc interilles amb els altres clubs interessats. Els motius eren una sèrie de desavinences amb la manera com la federació volia celebrar la copa. A més, els requisits econòmics, logístics i humans representaven uns costos massa alts per a la UEM. Hem de pensar que ja havíem invertit uns diners en la compra de preses noves, relleus de resina i pintura per deixar el rocòdrom totalment a punt per a una competició. La decisió final va venir determinada per una reunió amb tots els escaladors del club que, després de molts dubtes cap a l’òrgan competitiu de la federació balear, van aprovar per majoria de fer la prova, però després de fer les gestions oportunes per tal de modificar una sèrie de punts i traslladar-los el perquè del nostre descontent (els altres clubs també opinaven el mateix).
Finalment, dia 26 d’abril es va celebrar la primera prova de la competició balear, a la qual van assistir escaladors/res d’arreu de les Illes, destacant la nombrosa participació dels companys/nyes dels clubs d’Eivissa. La competició va durar tot el dia i va incloure les categories infantil, juvenil, debutant i absoluta. La prova es va dividir en dos blocs: ronda classificatòria i final. Hi van assistir tres àrbitres de la Federació, que controlaven als escaladors i regien les normes durant la prova. Alhora, un grup d’escaladors van fer les pràctiques d’àrbitre, i se'ls van computar les hores dins el total d'hores obligades per al curs d’àrbitre de competicions d’escalada que va impartir Miquel Riera unes setmanes enrere.
La prova va resultar ser un gran èxit, amb molt de públic i un gran nombre d’escaladors/res que van oferir un gran espectacle. Sense cap dubte, ha resultat ser una experiència molt positiva que pensam repetir. Donam les gràcies a tots els escaladors/res per totes les hores d’ajut i preparació de la copa balear (que van ser moltes, com sabeu). Sense vosaltres no s’hauria pogut fer. També volem agrair a l’Ajuntament de Ferreries el suport que va donar a aquesta competició.
Onze escaladors/res de la UEM van assistir a la segona prova de la Copa Balear d’Escalada en Bloc que es va dur a terme a Eivissa dia 31 de maig, a les instal•lacions del rocòdrom Ibiza Vertical, a Sant Josep de sa Talaia. Hi va haver molta participació i molt bon ambient durant tota la prova. Els escaladors menorquins van tenir un paper molt destacat i es van fer amb tots els primers llocs de les categories, excepte en categoria absoluta masculina, on vam tenir un segon classificat; això sí, amb clars dubtes, perquè creim que els àrbitres no van comptar bé a l’hora de decidir el primer lloc. També ens vam endur un tercer lloc en absolut masculí.
Aquests són els triomfadors i triomfadores de la UEM :

1r classificat juvenil: Miquel Allés
1a classificada debutant femenina: Laura Martínez
1a classificada absoluta femenina: Mar Ausejo
2n classificat absolut masculí: Germán Kunush
3r classificat absolut masculí: Joan Martí

Entram en el darrer mes de rocòdrom ja que, com sabeu, a l’estiu el poliesportiu estarà tancat i fins al setembre no tornarem amb l’horari normal.
Ja comença el temps de fer psicobloc i d’escalar als capvespres. Que passeu bon estiu i seguim en contacte per anar reequipant durant aquests mesos i, sobretot, per escalar.

PINZELLADES

? El Consell Insular de Menorca va premiar tots els tiradors de fona en edat escolar però ningú no va poder assistir a recollir el guardó.
? La copa balear d’escalada en bloc ha estat un èxit, tot i l'empipament amb el Comitè d’Escalada de la FBME.
? Al Japó i a tot el món ja saben on és Macarella. Des del càmping de Son Bou se'n van entèmer. Aquests ciutadellencs escandalosos!
? 12 uemistes vam anar a Olot, i prou bé que ens ho vam passar. I, com no podia ser d’una altra manera, unes quantes pinzellades tenim per compartir.
? Menjar, menjar i menjar (i beure...). Aquests olotins s’ho saben muntar, però nosaltres no hi estam acostumats i un parell de quilos vam guanyar.
? Les mestres fan callar els al•lots perquè és hora de dormir i ens han de renyar a nosaltres perquè no callam.
? En Sito fa figa (creim que de tant menjar) i en Pere, amb s’excusa que no pot, el punyetero, l’acompanya (però és que també hi ha una portuguesa jove que vol tornar).
? Aquest presi ja no és el que era, sempre que pot agafa el camí fàcil, i la resta a pujar.
? El cor Aires de Menorca triomfa. Els mallorquins ho duien preparat i escrit i els va entrar la vergonya. Ja tenim concerts d’estiu.
? La secre no sap beure amb porró i ho fa pel forat ample...
? El gin (de Maó) amb llimonada (pomada per als maonesos) va ser un èxit i un bon comiat.
? N’hi ha que van tornar carregades d’embotit i formatge. Aquestes dones, no se les pot deixar totes soles!
? Com que de cada vegada hi ha manco ratapinyades, ara compartim coves amb un conill. No sabem qui es va espantar més, nosaltres cinc o ell, però vam riure prou, amb qualque carabassot i crit.
? Ja és hora de vacances. BON ESTIU i fins al setembre. Aprofitau-lo bé.


 
Compartir
 
Menorca       Consell Insular de Menorca
Menorca, Illa de l'Esport
INICI  -  CONTACTAR  -  AVÍS LEGAL  -  RSS